Tips voor de kittens.

Zorg dat u thuis bent voor de eerste kennismaking van het kitten met zijn nieuwe huis en huisgenoten
Laat hem eerst alleen, zonder de andere dieren het huis (woonkamer) verkennen. Hij zal de eventuele andere huisdieren al wel ruiken zonder dat hij ze ziet, en kan zo alvast aan hun aanwezigheid wennen. Laat ze dan 1 voor 1 kennis maken, de rustigste eerst. Laat ze niet vechten, haal ze dan uit elkaar. En probeer het later nog eens. Laat ze in hun eigen tempo aan elkaar wennen, dring ze niet aan elkaar op. Het is normaal dat er de eerste dagen geblazen en gegromd wordt, meestal lukt het wel binnen 2 ŗ 3 weken.
Mocht het echt niet gaan dan moet u contact met mij opnemen.

Laat hem het liefst de eerste nachten bij u op de slaapkamer slapen, hij is nog niet aan zijn nieuwe omgeving gewend en kan 's nachts ergens bang van worden, als hij bij u mag slapen geeft dat een gevoel van veiligheid. Plus hij gaat dan sneller uw lucht aannemen waardoor hij sneller door de andere huisdieren wordt geaccepteerd.

De verhuizing kan stress geven. Daardoor kan hij aan de diaree gaan. Geef hem daarom de eerste dagen zijn eigen voer wat hij heeft meegekregen zodat zijn darmen rustig te houden. Ga naar een paar dagen het voer dat u wilt geven vermengen. Eerst in de verhouding 2/3 oud/nieuw, dan 50% / 50%, 1/3 enz. tot dat hij na 2 weken zijn nieuwe voer eet.

Mijn kittens eten (kitten)brokjes, Tinlo (versvlees) div smaken, lams/rund hart, koolvis en kip, alles rauw. Geef ze geen varkensvlees !
De kittens moeten de hele dag brokjes tot hun beschikking hebben, daarnaast moeten ze in het begin zeker nog 2 tot 3x per dag zacht voer krijgen.
Hun maagjes zijn nog klein, ze zijn snel gevuld maar ook weer snel leeg.

Zet zijn etensbakjes niet direct naast de kattenbak. Een kat heeft een aparte eetplek, slaapplek en een plek voor zijn behoeftes nodig.
De kittens zijn bij mij een open kattenbak gewend, sommige zonder deurtjes en sommige zonder kap.
Haal bij u in het begin ook de deurtjes eruit, ze kennen die bij mij niet, en kunnen daarom misschien naast de bak hun behoeftes doen.

De kittens zijn een week geleden ingeŽnt tegen nies en kattenziekte. Dit betekent dat ze een lichte dosis met het virus hebben binnengekregen waar tegen ze zelf antistoffen moeten gaan maken. Het kan gebeuren dat ze tot 2 weken na de enting daar een reactie op krijgen. Het kan zijn dat ze gaan niezen en/of rode oogjes krijgen. Een paar niesjes is niet iets om je zorgen over te maken. Komt er echter snot uit zijn neus en/of krijgt hij ontstoken oogjes ga dan even langs bij uw dierenarts voor een antibiotica kuurtje.

Mijn kittens komen uit een rook vrije omgeving, als u rookt kan het zijn dat hij daarvan gaat niezen of hoesten.

Mijn kittens zijn gewend om naar buiten in de tuin te gaan. Maar komen nooit daar buiten. Ik raad dit ook ten sterkste af. Denk eens alleen al aan het risico dat hij gepikt wordt, of gebeten door een hond, overreden door het verkeer, of thuis komt met allerlei ziektes en parasieten zoals vlooien, teken, mijten enz. Er zijn ook mensen die niet van katten in hun tuin houden, en hier voor vervelende maatregelen kunnen nemen.

Geef uw kitten genoeg speeltjes, het is een "kattenkind". Balletjes, muizen, wc rolletjes, alles wat kan rollen een lege doos enz.  dan laat hij uw gordijnen met rust.
Zorg ook voor een krabpaal, anders gaat hij uw bankstel gebruiken om zijn nageltjes te scherpen.
Zet breekbare en kostbare spulletjes op een plek waar ze niet bij kunnen komen. Het kitten gaat op ontdekkingtocht in uw huis, en klimt overal in en op. Er kunnen wel eens dingen omvallen.

Als u nog vragen hebt kunt u altijd contact met mij opnemen.

Een boodschappenlijst voor uw kitten:

Etensbakjes (2 per kitten)
Drinkbakje
Kattenbak
Kattenbak vulling
Schepje
Slaapmandje
Krabpaal
Speeltjes, (muisjes, balletjes, hengeltje)
Kam + borstel
Draagmand (voor dokters bezoek)
Blikvoer (of zakjes)
Kittenbrokjes

En voor de rest heel veel liefde en knuffels.


 

© Cattery Joena Cat's